top of page

EXPOSITIE
van Genthallen (Amsterdam) & MUSEUM DE FUNDATIE (Zwolle)

VOORJAAR EN ZOMER 2019

Lotjes schilderijen werden geselecteerd door een 

gecombineerde vak-, junior- en publieksjury voor de tentoonstelling 'Europa'. Deze expositie werd georganiseerd door Stichting Artworlds, een stichting die kunst koppelt aan actuele thema's zoals water, Europa en klimaatverandering. Lotjes werk 'Asfalt' werd zowel tentoongesteld in de Amsterdamse Van Genthallen als in het Museum de Fundatie. 

Stichting Artworlds over 'Europa': 

'In 2019 was het onderwerp van de tentoonstelling Europa. De Europese verkiezingen en de discussies rond Brexit maakten de zevende ZomerExpo-editie extra relevant. Dit was hét moment om kunstenaars te vragen naar hun visie: zij meldden zich dan ook massaal voor de digitale selectie met maar liefst 3200 werken. 1000 daarvan werden in april 2019 in de Amsterdamse Van Genthallen getoond aan een gecombineerde vak-, junior- en publieksjury.

De juryleden kozen samen 250 werken, die van 25 mei tot en met 1 september 2019 te zien waren in de Wolk van Museum de Fundatie in Zwolle en in en om Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe. De verscheidenheid maakte duidelijk dat kunst en Europa van ons allemaal zijn. De talloze bezoekers herkenden zich op hun beurt in het diverse aanbod beeldende kunst. Europa ZomerExpo 2019 trok 78.000 bezoekers en een vijfde deel van de tentoonstelling is verkocht.'

bottom of page